Steinerskolen på Rotvoll

Vi er en privat skole med ca 130 elever og har et tilbud fra 1.-10. trinn.
Se vår skolerute.

Hva er steinerskolepedagogikk?
Den bærende ideen i Steinerpedagogikken er troen på det enkelte menneskets uendelige muligheter. Steinerpedagogikken vil utvikle hele mennesket, både tanke, følelse og vilje. I undervisningen skal det teoretiske, kunstneriske og praktiske arbeidet integreres så langt som mulig, og slik gi næring til hele personligheten. Det fremste målet er å utvikle elevenes kreative og frie tanke.

Vil du lese mer?
Læreplan for grunnskolen
Læreplan for videregående
Idé og innhold
Steinerpedagogikk - En introduksjon

Organisering av undervisningen
Skoledagen starter med en dobbeltime i et hovedfag der perioden varer fra 2-5 uker. Her får eleven fordype seg i ulike emner, det være seg eventyr i 2.klasse, vikingetid i 5.klasse, fysikk i 8.eller kunsthistorie i 10.klasse. Etter hovedfag er det øvelsesfag som språk, norsk og regning, eller kunstnerisk fag som maling og tegning. Dagen avsluttes med praktiske fag som naturbruk, håndverk eller gymnastikk. Skolen ligger på Rotvoll gård. Det innebærer at elevene på barnetrinnet får anledning til å stelle både høner, sauer og hester en morgen i uka gjennom hele året.